Koç Üniversitesi Kampüsünde TOÇEV Çocukları ile İyi Oluş Atölyesi

Katılımcı Sayısı: 12

Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü Öğrenci Merkezi’ndeki Konsey Odası

Proje Ortağı: TOÇEV-Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı

Yapılması Planlanan Etkinlik: Koç Üniversitesi Kampüsünde TOÇEV Çocukları ile İyi Oluş Atölyesi

Gerekli Malzemeler: Gerekli malzemeler TOÇEV tarafından sağlanacaktır.

Etkinlik İçeriği: KuCares gönüllüleri, TOÇEV’li çocukların katılımı ile iyi oluş atölyesi düzenleyecektir. Atölyede çeşitli iyi oluş egzersizlerinin ardından, gönüllüler çocuklarla birlikte çalışarak iyi oluş eserlerini üreteceklerdir. Bu eserler, TOÇEV’in 30. Yıl kutlamaları kapsamında sosyal medya hesaplarında ve web sitesinde sergilenecek, böylece her çocuğun okuma hakkı olduğuna dair farkındalık oluşturulacaktır.

Websitesi: https://www.tocev.org.tr/

İlave Bilgiler: TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı), okuma istekli çocuklara maddi ve manevi anlamda destek olması için köprü olarak kurulmuştur. Vakıf “Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek çıktığı yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışmaktadır. 1994 yılında bu güne 8.337.208 Okuma İstekli Çocuk, ulusal ve uluslararası firma ve iş birliğinde hayata geçirdiği 34 büyük proje, layık görülen 46 ulusal ve uluslararası ödül, inşasına, iyileştirilmesine veya donanımına katkıda bulunduğu 40.590 eğitim kurumu, iş birliği yaptığı 310.500 öğretmen, çocuklar ve dünyanın geleceği için bebekler gibi bakıp büyüttüğü 1.800 badem ağacı ile kocaman bir aile olmuştur.

Etkinlik dili Türkçedir.